سلام دارم خدمت همه و همه و همه …..
آقا فقط شرمنده هستم بابت کم کاری شدیدی که پیش اومده ،ولی باور کنید نون درآوردن بقدری سخت شده که آدم دیوانه می شه، به شخصه استارت کار 7:30 صبح زده می شه و تا 9 یا 10 شب که خاموشی زده می شه و حتی فرصت سر زدن به خانواده هم نیست ،فقط شده کار و کار و کار ،اون هم اینجور کارها تو کشور ما شده بی اجر و مزد و یک جور گارگری.ما رو دعا کنید باورکنید می ترسم ،شرمنده مهره های کمرم بشم .محتاجیم به دعا.
خوب به درخواست یکی از دوستان و البته نیاز عجیب بازار ،به تعمیر پاورهای جدید گرین که خیلی هم بردهای پیچیده ای داره ،تصمیم گرفتم خورد خورد ،اول قطعات رو معرفی کنیم ،بعد بریم سراغ نکات تعمیراتی شون .
خوب در ابتدا سعی کردیم آی سی ها رو معرفی کنیم : (با بنده حقیر همفکر و همکار باشید و اگر نکته ای هست و اشتباهی شده حتما اطلاع بدید)
آی سی ps113 که در قسمت دوم پاور دیده می شه و با شمارهM90 روی برد مشخص شده:
این آی سی به نوعی ترکیبی از دو آی سی tl494 و 7510 می باشد،دارای یک سری وظیفه هست که باعث بهتر شدن عملکرد این سری از پاورها نسبت به مدل های قبلی می شه و البته ایراداتی رو هم اضافه می کنه، در این مدل از آی سی سه تابع UVP و OVP و power good signal generating با هم یک سری امکانات خوب به این آی سی و در کل به این مدل پاور ها اضافه کرده ،که هم باعث افزایش عمر پاور می شه و هم ثبات و دقت ولتاژها رو ممکن می کنه ،البته می شه ،حتی این امکانات رو از وظایف این آی سی هم در نظر گرفت:
مهم ترین وظیفه این آی سی، سویچ پاور هست .
محافظت در برابر over voltage و محدود کردن ولتاژها در محدوده مورد نظر OVP
محافظت در برابر اتصال کوتاه مدار UVP ،البته بهتر بگیم محافظت در برابر کم ولتاژی under voltage protection
محافظت در برابر کم آمپری برای همه ولتاژهای پاور بخصوص 12 ولت سیم زرد
محافظت در بربار بد سیگنالی ترانزیستور های استارت
در کل وظیفه پاور گود رو بر عهده داره و استارت پاور .
اما آی سی عجیب r8cb05b0 که باعث سردرگمی زیادی شده و با شماره M10 و به صورت smd پشت برد پاور قرار داره :
PWM (FF) + PFC (CCM) combo IC
خوب دنیا به روز شده و همه دنبال استاندارد کردن خروجی هاشون با معیار های جهانی هستند و از طرفی هزینه ها هم باید به صرفه باشه ،حتما می دونید که به پاور های نسل جدید (smps) منبع تغذیه سوئیچینگ (Switched-mode power Supply)
گویند،چون ما منابع با رگولاسیون خطی و سویچینگ داریم که روش سویچینگ جدیده و به صرفه (الان همه پاورهای بازار با این روش کار می کنند.)
باید تا حالا متوجه شده باشید پاورهای جدید باید دو استاندار یا دو تابع ، قدرت عامل اصلاح (PFC) و عرض پالس مدولاسیون (PWM)رو داشته باشه ،که تنها راه و به صرفه ترینش استفاده از همین آی سی مذبور می باشد .آقا الان نکته تعمیراتی از من نخواهید که دارم به هزار بدبختی آمار آی سی های این پاور ها ی گرین 380 وات جدید رو در می یارم.در کل این آیسی مکمل آی سی بالایی PS113 هست و در استارت نقشی نداره ولی می تونه با خرابیش باعث قطعی در قسمت دوم مدار بشه که نشونه هاشم ،یک لحظه چرخیدن فن و بعد قطع شدن یا بالا و پایین شدن ولتاژهای پاور بشه .
آی سی BH0170A ب شماره شاسی M4 :
این آیسی به شکل عجیبی در قسمت اول پاور قرار گرفته که می شه گفت انگار وظیفه اش باید مثل فت ها باشه ،که تا حدودی هست و وظیفه اش ثابت نگه داشتن و کنترل 5ولت SB هست ،در واقع ولتاژ استندبای یا ولتاژ سبز یا ولتاژ چیپ ها توسط این آی سی کنترله و ماسکه می شه ،خیلی علمی مطلب نوشتم ،الان کف و خون بالا می زنم.
خوب پس دیدید 5 ولت سیم بنفش ندارید ولی 5 ولت سیم سبز دارید برید سراغ این آی سی .
آی سی 1336 817 c با شماره شاسی M5 و دو آی سی M2 و M3 با شماره 1337 817 B :
خوب اینها همون اپتوکوپلرهای قدیمی ما با شماره PC817 هستند که یک کاناله دیتا هستند و وظیفه محافظت و ایزوله کردن قسمت دوم و DC مدار از بخش AC و خطرناک مدار رو برعهده دارند و از طرفی وظیفه پل ارسال سیگنال کنترلی رو بر عهده دارند. در کل اینکه هر کدوم با کدوم بخش در ارتباط هست بسیار پیچیده می شه و باید شماتیک این برد های لعنتی رو گیر آورد که هنوز گیر نیاوردم .انشالله مقالات بعدی.
آقا صلوات فراموش نشه .
سلام . ببخشید نمی دونستم کجا مطرح کنم سوالم رو ، چون دیدم دوستمون شبیه به من بوده سوالشون و اینجا مطرح کردم مزاحم می شم . یک پاور 330 گرین هست که دو تا مقاومتش سوخته و مشخص نیست چه رنگ هایی روی مقاوت ها هست . ممنون می شم اگه رهنمایی بفرمائید :
تصویر 1 : http://s8.picofile.com/file/8321212392/IMG_20180307_114519.jpg
این مقاومت 22 اهمه یا 10 اهم ؟
تصویر 2 : http://s8.picofile.com/file/8321317934/photo_2018_03_09_21_01_40.jpg
شبیه همون تصویری هست که دوستمون گذاشته !
اگه ترکیب رنگیش قهوه ای سبز مشکی طلائی باشه 15 اهم نیست ؟
سلام یاسین
مقاومت اول همون ۲۲ اوهم هست و مقاومت دوم ۱ کیلو اوهم که در هر صورت بازم می سوزه
!!! چطور ؟ دلیل خاصی داره که میسوزن ؟
سلام یاسین
مشکل آمپر بالا اون قسمت هست که باید یآمپر بالاتر بزارید
سلام . براتون مقدوره بیشتر توضیح بدید ؟
-الان به جای مقاومت 1 اهم 1/4 وات چی بزارم ؟
-جای دیگه یه قطعه دیگه رو باید عوض کنم ؟
من یه پاور دارم که پارسال خراب شد، بعد یه قطعه ای داشت که تقریبا سیاه شده بود، در آوردمش بردم ببینم چیه، کسی نفهمید، بعدشم که گمش کردم، اون قطعه چیزی شبیه مقاومت ntc یا ptc قهوه ای کم رنگ بود، فک کنم یه مقاومت باشه چون جای قطعه نوشته R21، ضمناً نوع پاورم گرین gp330a قدیمیه
عکس جای قطعه هم براتون میذارم، جای همون مقاومت 15 اهم هست، که با یه خازن 10نانو بین دو سر خروجی ترانس قرار گرفته، می تونید بهم کمک کنید و بگید باس چه مقاومتی رو جاش بذارم؟
میدونم احتمالا نباس 15 باشه، بنظرم یا 220 یا 1کیلو نیم واته، چون اگه مقاومتش 15 باشه، با توجه به اینکه ولتاژ اون قسمت متناوبه، برق از خازن رد میشه، و کلی از جریان رو می سوزونه، مثلا اگه 12 ولت باشه، 12/15=.8*12=9.6w، پس نباید مقاومت 15 باشه، تازه اگرم باشه باید اقل کم مقاومت 12 وات باشه، که تا جایی که من یادم میاد محاله چون اون مقاومت کوچیک بود، ضمناً خازنه هم ظرفیت لازم برای 10 وات رو نداره، کلا فک کنم 220 نیم وات خوب باشه، دقیقترشو شما بفرمایید.
در ضمن این عکس رو از تو اینترنت گیر آوردم، چون کاملا شبیه پاور خودمه، والّا ما انقدرا هم بی مخ نیستیم.
ضمناً این کد امنیتی تون پوست ما رو کند، لطفاً یه تجدید نظری راجع بهش بکنید
یا علی
سلام سینا
مخلصم
مقاومت یک کیلو اوهمی هست
سلام مهندس. امیدوارم خوب و سرزنده باشی و در کنار خانواده سلامت و زندگی شاد واستون آرزومندم. البته اینم بگم جای تشکر فراوان داره چون چند سئوال که از شما پرسیدم به نتیجه رسیدم.
مهندس جان، من یک POWER 300WATT تعمیری دارم. تنها مشکلم اینه که DIODE FR 154 ( محل قرار دیود دقیقا زیر هیت سینک اول هست ) سوخته… هر جای شیراز رفتم به دست نیاوردم… البته فروشنده های قطعات پیشنهاد نمونه مشابه دیکه ایی میدادن که توجه ایی نکردم. چون اگر مشابه اشتباه بدن باعث سوختن قطعات دیگر پاور میشن که خدا خوشش نمیاد جنس مردم رو خراب تر بشه.
شما نمونه مشابه DIODE FR 154 رو چه DIODE دیگری پیشنهاد میدهید که در بازار موجود باشه؟
با سپاس فراوان
سلام علی ممنون
شما هر دیود فستی که 1.5 آمپر و 50 ولت به بالا باشه می تونی استفاده کنی
دیود FR207
دیود 1N5399
و همین دیودی که می گی تو پاو رهای اوراقی زیاد پیدا می شه
سلام مهندس، امیدوارم حالتون خوب باشه.ممنون از راهنمایی و وقتی که می گذارید.
1- متاسفانه هر دو دیودی که بالا نام بردید ( مشابه FR 154 ) به دست نیاوردم… آیا میشه از دیود FR 107 یا FR 104 به جای FR 154 میشه استفاده کرد؟
2- یک سئوال دیگه: داخل یک پاور جدید دیودی به شماره AT02P-200 سوخته. حال به جای این دیود چه دیودی میتوان استفاده کرد که در بازار موجود باشه؟
3- و در آخر، در پاورهای گرین وجود دو خازن عدسی به شماره TVR 7271 کنار خازن بزرگ چیست؟ یک پاور گرین دارم که بر اثر اتصالی خازن های TVR 7271 سوخته. حال، آیا پاور بدون این دو خازن کار میکند یا به مشکل بر میخوره؟ چون در پاورهای غیر از برند گرین از این دو خازن عدسی استفاده نمی شه!!!
***ممنون میشوم که بیشتر در مورد TVR 7271 توضیح دهید…
با سپاس از شما بزرگوار
درود ،
کاش یه شماتیک هم از مدار پاور بزاری .
سلام علی بهمنی
پیدا بشه میزاریم
اینم عکس پشت برد
( این قسمت رو تو سایت نزار ==> میثم جان یه شماره تو سایتت اعلام کرده بودی برای ارتباط تلگرامی 9381506415 ظاهرا این شماره تو تلگرام نیست درسته؟ یا من دارم اشتباه میکنم)اگه به ایمیلم هم جواب رو بفرستی مشکلی نیست.ایشالله سلامت باشی
سلام pezhman
خوب یک سیم بگیر لحیمش کن
میثم جان سلام مجدد و سپاس.عکس گذاشتم براتون.مقاومت ریز نداره.فقط سه تا مقاومت تو سینک اول هست که سه وات و زیر یک اهم هستند(یک دهم و سه دهم و هشت دهم).اینا رو با مولتی متر خودمون دقیق نشون نمیده و همه رو 1 اهم نشون میده.تست بیزری هم سالمن.مقاومتهای smd پشت برد هم اوکی هستن .ممنون میشم راهنمایی بفرمایی
سلام ایمان
هیت سینک سوم و دیود شاتکی ها رو چک کردی ؟
میشه محل آی سی رو تو عکس بهم نشون بدی؟
سلام آقا میثم عزیز خسته نباشید این نوع پاوری که دوستمون آقا ایمان گذاشته از نوع پاور گرین 330 از اون پاورهای موزی است که در صورت وجود اشکال خیلی سخت رفع ایراد می شود من خودم الان چهار تا از این پاور ها رو دستم مونده خواهشا در صورت وقت کردن ( می دونم سرتون شلوغه) با تصاویر قسمت های ورودی و ثانویه مدار را برای عیب یابی و رفع ایراد توضیح دهید.
با سپاس فراوان کریمی
میثم جان سلام و عرض ادب.از ته دل دعات میکنم (واقعا میگم).ایشالله اول خودت و خانواده محترم سالم باشین و دوم پر پول.یه پاور گرین 335 وات دارم که 5 ولت استندبای (هم سیم بنفش و هم سبز) فیکس 5 ولت دارن. ولی پاور روشن نمیشه.نکته این پاور اینه که وقتی به لامپ سری میزنم ، یه لحظه لامپ روشن و خاموش میشه و وقتی از لامپ سری قطع میکنم حداقل باید 1 دقیقه یا بیشتر بگذره تا دوباره بزنم به لامپ سری ولامپ رو یه ذره روشن کنه.یعنی خازن(یه دونه خازن داره) تا یه دقیقه و بیشتر شارژ رو نگه میداره و اگه زیر یک دقیقه دوباره به لامپ سری بزنم لامپ اصلا روشن نمیشه.نکته جالب دیگه اینه که وقتی پاور رو از برق میکشم حدود 40 ثانیه ، ولتاژ بنفش همون 5 ولت ثابت هست و بعد از این 40 ثانیه ، تو 1 ثانیه 5 ولت میشه صفر.همه مقاومتهای اطراف خازن و دیودها (چه smd و چه lmd ) همه چک شدن.ترانزیستورهای سینک اول و دوم چک شدن.آیا تجربه چنین مشکلی داشتی تا حالا؟سوال بعد اینه که یه آی سی کنترل تو مدار داریم به شماره wt751002 که توی دیتاشیت اون نوشته پایه VCC باید 12 ولت باشه.ولی تو این مدار ولتاژ این پایه 5 ولت هست.آیا این پایه باید حتما 12 ولت باشه؟ممنون از وقتی که میزاری.خدا خیرت بده.
سلام ایمان
بهتره یک عکس از برد بزاری
دوم نه vcc همون 5 هم مشکلی نداره
سوم مقاومت های ریز قسمت اول مدار رو حتما خارج از مدار تست کن
البته اگر از سلامت دیدود شاتکی های منطقه دوم مدار مطمئنی