بسمی تعالی
با سلام خدمت همه شما خوبان و همراها سایت ،دیگه متن اول همه نوشته های من تکراری شده ،هی سلام و تشکر و قدردانی ،بسه دیگه!!!!!!! یکم شکایت کنم ،آخه این چه وضعیه ؟چی صورتیه؟ چه آهنگیه؟ چه حالتیه؟ خوبه گلایه کردم (-: ،بریم سراغ اصل مطلب.
حتما با مشکل پروگرم کردن آی سی های i/o مواجه شدید و حتما به دنبال راه حل گشتید و حتما مطالب زیادی دیدید که خوب گمراهتون کرده و حالا موندید با چه دستگاهی و با چه هزینه و به شکلی می تونید این مصیبت بزرگ رو از سرتون باز کنید .
البته داستان توضیح در مورد اینکه کدوم رو انتخاب کنید نیست در مورد tnm5000 تا ببینید اصلا برای پروگرم کردن چه باید کرد.
دوستان من می خوام در مورد tnm 5000 جیتگ دار به همراه سوکت کیبورد ite که برای پروگرم کردن آی سی های i/o به کمک سوکت کیبورد هست براتون بنویسم.
قبل از هر چیزی بگم بنده نه کارمند این شرکتم و نه نماینده فروششون و نه هیچ سودی از این شرکت نصیبم می شه و نه هیچ چیز دیگه ،فقط می تونم بگم مطلب بخونید و لذت ببرید و فقط و فقط همین .(این رو هم بگم حتما حتما پروگرم های دیگه ای هم تو بازار هست مثل svod یا tni یا Vertyanov که من فقط نمونه های روسی رو تایید می کنم و به هیچ وجه آشغال چینی ها رو تایید نمی کنم،اصلا من کیم که یکی رو تایید کنم یا نکنم)
دلایلی که خرید tnm5000 جیتگ دار به همراه تبدیل سوکت ite رو توجیه می کنه زیاده :
اولیش :همین قابلیت پروگرم انواع آی سی i/o
دومیش : پروگرم آی سی های بایوس یا eeprom با ولتاژ vcc کمتر از 3.3 .
سومیش :قابلیت پروگرم آیسی های nand
چهارم :و قابلیت پروگرم آی سی های خاص دیگه که به تعمیرات لپ تاپ نامربوطه
پنجمیش که به نظر من از همه مهم تره ،همون خدماتی هست که تو ایران انجام می شه و به خاطر ایرانی بودن این برد هست و کاملا هم پاسخگو هستند.
ششمیش هم قیمت نچندان رقابتیش هست که متاسفانه مارک های بی کیفیت خارجی با همین قیمت پایین و اسم های مشابه ،تعمیرکار های تازه کار رو خوب سرکار می زارن ،دوستان هر چی پول بدی آش می خوری ،بخصوص تو حوزه تعمیرات تخصصی .
خوب حالا که فهمیدن چی بخرین ،بریم ببینیم داستان این آی سی i/o قابل برنامه ریزی چی هست.
یک چند سالی هست که یک معضل تازه برای تعمیرکار های بدبخت به وجود آمده اون هم قرار دادن برنامه ec روی آی سی i/oهست .قبلا که تو غار می رفتیم ،بعضی لپ تاپ ها جدای از برنامه بایوس (حجمش از 1 مگ تا 8 مگ و بالاتر )که روی آی سی بایوس قرار داشت یک برنامه کم حجم در حد 128 کیلویی هم روی یک آی سی eeprom دیگه با همین حجم 128 کیلو قرار می گرفت .بله این برنامه به نوعی راه انداز و تنظیم اولیه بایوس و حتی مدار شارژ و آی سی i/o بود (بله همین 128 کیلو )
که توی شماتیک ها به این شکل بهش اشاره می شد (به تصویر زیر خوب دقت نمایید:)
خوب توی شماتیک ل تاپ لنوو با شماره شاسی la-7041 edge pro داریم که آی سی i/o به یک سری آی سی دیگه یا قطعات دیگه مربوط می شه که یکی از این آی سی ها SPI ROM هست که حجمش دقیقا همون 128 کیلو بایت خودمونه .
تو تصویر زیر هم این آی سی ec رو میبینید و ارتباطاتش.
و حالا یک مورد دیگه اون هم تو ایسر ACER 5741- LA-5893P NEW71 .
اینجا هم آی سی i/o با شاره ene kb926 رو می بینید که برنامه ec روی آی سی EC ROM قرار داره.
این هم یک نمونه دیگه:
خوب تا اینجای کار مشکلی نبود ،چون پروگرام های توی بازار جواب گوی پروگرم کردن آیسی های بایوس و ec با هم بودن ،اما،اما،امــــــــــــــــــــــــا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! در ادامه براتون عکس از شماتیک لپ تاپ های جدید که برنامه EC روی آی سی I/O قرار داره براتون می زارم.
تصویر بالا تقریبا برای اکثر لپ تاپ های جدید به همین صورت هست و نیازی به تکرار نیست.
امیدوار مطلب گرفته باشید و فهمیده باشید چه خاکی به سر تعمیرکارها شده و کم کم داریم محدود و محدود تر می شیم و خدا نکنه در آینده این برنامه توی چیپ ها ریخته بشه .
اما نگران نباشید و خون گریه نکنید ،دوستان براتون کار رو راحت کردن .
یکراست می رم سراغ اصل مطلب ،شما نیاز به یک پروگرامر دارید تا از طریق پورت کیبورد بتونید با آی سی i/o ارتباط برقرار کنید .بله کیبورد !!!!!!!!!!
به عکس زیر توجه کنید:
توی تصویر بالا قسمتی که با شماره 1 مشخص شده محل اتصال این آی سی با کیبورد هست و به نوعی پایه های قابل برنامه ریزی هستند و البته کنترل این پای های به کمک پای های 2 می باشد .
بزارید بریم سراغ پروگرامر :
خوب اول شما رو به دیدن تصئیری از این پروگرامر و قطعات مورد نیازش برای پروگرام دعوت می کنم .(البته پروگرامر tnm5000 با سوکت ite کیبورد)
چیز خاصی نیست .
تصویر زیر رو داشته باشید چون بحث دارم براش.
یک نکته در مورد پروگرام آی سی i/o خیلی مهم هست اون هم اینه که شما باید اتصالات پایه های کیبورد به آی سی i/o رو بدونید . حالا یا باید همون برنامه flt (fuse list type)مورد نظر رو داشته باشید که زحمتش رو خود شرکت tnm برای بعضی لپ تاپ ها و آی سی i/o ها کشیده ،ولی همه رو شامل نمی شه .
خوب حالا فرض کنید ما این فایل flt رو نداریم ،چه خاکی به سرمون کنیم:
راه کاری که برای شما ارائه می کنم خیلی راحته خیلی :
طبیعتا اگر ما شماتیک لپ تاپ رو داشته باشید می تونیم تشخیص بدیم که هر پایه کیبورد به چه شکلی با آی سیi/o و کدوم پایه ش در ارتباطه ،خوب تصویر زیر رو ببینید:
تصاویر بالا محل و نوع اتصال پایه های آی سی i/o به کیبورد هست مثلا پایه 59 با مدل ksi1 به پایه 1 کیبورد که در تصویر بعدیش قرار داره در ارتباط هست ،پس فیوز بیت پایه یک کیبورد می شه ksi1 و برای بقیه هم به همین صورت (خودم رو راحت کردم)
نکته بعدی در رابطه با connector direction هست که اگر نیا شد دستی این فیوز لیست ها رو خودتون مقدار بدید باید به چه صورتی باشه،ما کلا برای این فیلد دو مقدار reverse و normal رو داریم .
Normal: زمانی استفاده می شه که پایه 1 کیبورد دقیقا روی پایه یک سوکت ite یا تبدیل ite می افته.
Reverse: زمانی استفاده می شه که پایه 1 کیبورد رو نمی تونید روی پایه یک س.کت ite قرار بدید یا ست کنید و به نوعی برعکس کابل فلت رو وصل می کنید (یعنی تر تر ،پایه آخر روی پایه یک هست )
نکته آخر: اگر مجبور به برعکس وصل کردن کابل فلت روی سوکت ite شدید ،فیوز لیست تایپ ها رو مثل حالت عادی مقدار بدید جز پایه connectior direction که مقدارش reverse می شه.
در ادامه براتون pdf که خود سایت tnm در مورد سوکت ite گذاشته قرار می دم امیدوارم بدردتون بخوره .
لینک دانلود
انشالله تو یک نوشته هم یک ویدیو کار با این پروگرم و پروگرم آی سی ite لپ تاپ می زارم .
صلوات یادتون نره و البته دعا در حق من ضعیف که بد محتاج دعایم ،تو رو خدا تو نمازاتون یکبارم یادی از ما بکنید ،بگید خدا ،ای خدا ،این مرتیکه لاشی که ته نوشتهاش مخ ما رو می خوره ،باهات کار داره ،می دونه هواشو داری می دونه لحظه لحظه زندگیش و داشته هاش ونداشته ها همه بخاطر تویه ولی ………………………جان من
لطفا اطلاعات غلط ندید. فقط سری ene و ite رو ساپورت میکنه.شما سایر آی او ها مثل SMSC , Nuvoton, Winbound , … رو نمی تونید با TNM بدرد نخور پروگرام کنید.پشتیبانی اش به درد لای جرز میخوره.بعد شما چینی ها رو مسخره میکنید؟ سگ چینی ها شرف داره به هاشمی هموطن دندون گرد
سلام محمد موسوی
من آی سی nuvoton رو باهاش پروگرم کردم اما smcs که قابل برنامه ریزی باشه ندیدم و همینطور winboand و در کل برای حمایت از دوستان هموطنم همیشه می گم و حمایت می کنم
سلام جناب آقای مزگی نژاد
یک سوال این تبدیل های i/o به ite رو از کجا بگیرم توی خود سایت tnm خیلی گرون هست فکر نکنم جز چند تا کابل flex و کانکتورش چیز خاص دیگه ای داشته باشه
ممنون میشم اگه جایی رو سراغ دارید بگید
سلام saeid
من خودم از این سایت خریدم
سلام آقا میثم، آیسی ec رو می شه درآورد و روی پروگرمر گذاشت و پروگرمش کرد؟ چون این کار خیلی راحت تر از پروگرم کردن از طریق پورت کیبرد هست
سلام کاربر
آیس یec اگر 8 پایه باشه که آره خیلی راحته ولی اگر ec روی آی سیi/o باشه فکر نکنم کار راحتی باشه
سلام مهندس روشی هست که بفهمیم فایلهای روی آی سی ec یا فایلهای روی آی سی bios خراب یا پاک شده مثلا ممکنه پایه های آی سی ec یا پایه های آی سی bios با خراب شدن فایل های درونش سیگنال ارسال نکنه یا اگر دارای ولتاژ هست با خرابی فایل های درونش ولتاژش قطع بشه و ما از طریق نداشتن سیگنال یا ولتاژ اون پایه ها به خرابی فایل های روی این نوع آی سی ها پی ببریم؟
سلام کاربر
سیگنال و شکل موج حتما تغییر می کنه ولی اینکه ولتاژ بخواهد تو بازه بالا و قابل لمس تغییر کنه کمی سخته ولی خرابی
بایوس و ec نشانه هایی داره مثل نبودن ولتاژ 3.3 یا 5 روی خود پایه ها ی این دو آی سی
سلام آقا میثم منظورتون از خرابی بایوس و ec خرابی خود آیسی یا خرابی فایل درونش، می خوام اینو بفهمم که 3.3 یا 5 اگه نباشه خود آیسی خراب شده یا فایل درون آیسی پاک شده؟ ممنون
سلام کاربر
اگر ولناژها روی آی سی نباشه می تونه خرابی خود آی سی مسپله باشه
خرابی خود آی سی داستان جدایی هست و خرابی برنامه هم داستان جدایی اگر آیسی توسط دیباگر شناسایی نشه آی سی هم خرابه
ولی خرابی برنامه با پروگرم مجدد مشکل حل می شه
سلام از کجا بفهمیم آی او نیاز به پروگرم کردن داره ؟
سلام کاربر
اول از همه شماره خود آی سی i/o مهم است و مدلش چون باید آی سی i/o اصلا قابل پروگرم باشه و
بعد ایراداتی مثل روشن نشدن چراغ شارژ در صورت سالم بودن برد و آداپتور و باطری
روشن نشدن کلی لپ تاپ
هنگی های خاص موقع قطع و وصل آداپتور
خرابی کیبورد در صورت سالم بودن قطعات
و ….
دورود به شرف شما با آین آموزشهای خوب. واقعا لذت بردم و شیوه آموزشتان
با سلام به شما بزرگوار
واقعا از مطالب سایت لذت می برم و خدا قوت به شما میگم.
اما سوالم می خواستم بپرسم باکس ارزان قیمت برای پروگرام بایوس چی توصیه می کنید؟ و اینکه این پروگرامر های avr برای این کار جواب میدن یا خیر؟
با تشکر
سلام امیر
با avr نمی شه
و من فقط tnm رو پیشنهاد می دم
سلام میثم
من tnm5000 دارم تازه متوجه شدم که مبدل ite هم براش اومده 😐 و به فکر خرید پروگرامر ورتیانوف بودم. میخواستم بپرسم tnm به راحتی میتونه io را پروگرام بکنه؟ از همه آیسی های io که قابلیت پروگرام شدن را دارند، پشتیبانی میکنه؟
در ضمن، هر کاری کردم که کمکی هر چند ناقابل بهتون بکنم، با ارور مواجه شدم. فردا مجددا تلاش میکنم چون دوست دارم بازم اینجا باشی و ببینمت. پایمده باشی
سلام mohammad
بله تقریبا اکثر آی سی ها رو جواب می ده
ولی متاسفانه فیوز لیست تایپ هر آی سی با توجه به مدل لپ تاپ فرق می کنه و اون اگر نباشه هر دستگاه ی هم باشه
فایده نداره ،من خودم 3 تا 4 لپ تاپ دستم اومده که با tnm هم نتونستم بزنم ،چون خیلی به روز بودن و شماتیک و فایل کامپال نداشتن